ZorgDomein, de slimme koppeling tussen zorgverleners

Wij werken samen met een aantal software partners die allemaal bijdragen aan het succes van ons EPD. Door onze klanten koppelingen aan te bieden willen we ervoor zorgen dat we de zorg voor zowel patiënten als zorgaanbieders eenvoudiger maken. Een van deze koppeling is de koppeling met Zorgdomein. Maar wat is ZorgDomein is welke voordelen biedt de koppeling met dit platform? We leggen het je hieronder uit.

Wat is Zorgdomein?

Het bedrijf ZorgDomein is een online platform dat digitaal contact tussen zorgverleners bevordert. Bij ZorgDomein kun je als zorgaanbieder complete en actuele informatie over je zorgaanbod geven. Verwijzers, zoals huisartsen, kunnen op hun beurt eenvoudig vervolgzorg vinden. Daarnaast kunnen ze via het Zorgdomein met andere zorgverleners overleg houden over patiënten.

Voordelen van ZorgDomein

Een belangrijke functie van het platform is de mogelijkheid om verwijzingen door te sturen. Wanneer een zorgverlener een patiënt naar een zorginstelling doorstuurt, dient deze de verwijsgegevens in ZorgDomein in te vullen en door te sturen naar de zorginstelling. Daar zal vervolgens de informatie opgevangen worden en in het eigen systeem verwerkt worden. De gegevens komen als data in Asterisque te staan in tegenstelling tot een pdf. Hierdoor weet de zorginstelling voor welke afspraak de patiënt komt en is de organisatie al in het bezit van de doorverwijzing en de medische achtergrond van de patiënt. Als resultaat is de arts beter voorbereid op het consult met de patiënt. Door digitaal te verwijzen verlaag je de foutmarge en administratieve handelingen.

Voordelen ZorgDomein voor patiënt

Ook voor de patiënt biedt ZorgDomein veel voordelen. In het geval van een verwijzing krijgt de patiënt namelijk een e-mail waarmee hij/zij kan inloggen op ZorgDomein. Hier is handige informatie te vinden over het bezoek aan de zorgverlener, bijvoorbeeld hoe er een afspraak gemaakt kan worden en hoe hij/ zij zich hier het best op kan voorbereiden.

Veiligheid voorop

ZorgDomein is er enkel ter uitwisseling van gegevens, er zullen geen medische dossiers van mensen bijgehouden worden. Alleen de gegevens die te maken hebben met de verwijzing, worden doorgegeven. Wanneer de gegevens niet meer nodig zijn voor de verwijzing, zullen ze in ZorgDomein verwijderd worden. Tot die tijd worden de gegevens versleuteld opgeslagen in een beveiligde omgeving.

Koppeling Asterisque en Zorgdomein

Wil jij ook minder tijd aan je administratie besteden door te koppelen met ZorgDomein? Onze collega’s van sales helpen je graag verder. Stuur een mailtje naar sales@asterique.nl en onze collega’s helpen jou hiermee op weg.

Terug naar het overzicht