Sociale innovatie binnen Asterisque

Het is belangrijk om als bedrijf een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Daarom vinden wij het werk dat WSP Parkstad en BEE-Ideas doen ontzettend inspirerend. Werk dat wij bij Asterisque graag ondersteunen door een werkplek te bieden waar gemotiveerde kandidaten ervaring kunnen opdoen binnen de IT-sector.

In dit traject van maximaal 6 maanden leren de kandidaten hoe zij binnen de IT-sector passen. Daarnaast krijgen ze de benodigde kennis in de vorm van een Scrum certificering. Deze certificering laat niet alleen zien dat de kandidaten de wil hebben om te slagen, maar ook dat zij gemotiveerd zijn om zoveel mogelijk te leren. Kenmerken van echte aanwinsten binnen een bedrijf.

Hans Jaeqx, Test Engineer bij Asterisque en een van de begeleiders van dit project deelt zijn ervaringen met het team als volgt:

“De mensen die door BEE-Ideas bij Asterisque zijn geplaatst hebben de mogelijkheid gekregen om hun talenten in een volwaardig scrum-team binnen ons bedrijf aan te tonen. Het is mooi om te zien hoe de teamleden deze kans met beide handen aangrijpen en met veel enthousiasme en inzet werken aan het test-automatiseringsproject van ons bedrijf. Binnen het project leren ze software best-practises, programmeren en versiebeheer in een zeer korte tijd. Dat ondanks de hoge leercurve er geen enkele kandidaat is uitgevallen laat zien dat er ontzettend veel potentie zit in deze doelgroep.”

Een van de vele voordelen is dat wij vanaf het begin van het proces kunnen begeleiden. Dit zorgt er voor dat de kandidaten die doorgroeien als medewerker al geacclimatiseerd zijn en gelijk aan de slag kunnen. Echter is voor ons het belangrijkste dat wij deel uit mogen maken van dit soort vooruitstrevende maatschappelijke innovaties.

Terug naar het overzicht