Certificeringen

De Nederlandse norm voor certificering van de informatiebeveiliging in de zorgsector. Met dit certificaat tonen wij aan dat wij uw informatie-beveiliging op een structurele en aantoonbare manier waarborgen en steeds voor u wordt bijgewerkt. U kunt erop rekenen dat wij veilig met uw data omgaan!

 

XIS-Kwalificatie

De XIS-kwalificatie is bedoeld om met landelijke systemen als LSP uitwisseling van gegevens te kunnen ondersteunen. XIS-certificering garandeert dat de uitwisseling ook op de juiste wijze en op een veilig manier plaatsvindt.

 

 

MedMij (certificeringsproces in gang)

De uitwisselingsstandaard voor patiëntgegevens naar systemen als bijvoorbeeld PGO’s (Persoonlijke Gezondheidsomgeving). Een noodzakelijke standaard om in de nabije toekomst ook aan de wettelijke vereisten te doen om de patiënt centraal te stellen in de informatie-uitwisseling.

 

 

ISO 27001 & 27002

Deze internationale standaard is van belang voor het veilig uitwisselen van data tussen diverse data systemen. Het uitwisselen van data gebeurt over de hele wereld volgens standaarden die op internationale wijze veiligheid garanderen.