Asterisque neemt MedMij label officieel in ontvangst

Op 5 november 2019 heeft Asterisque in Utrecht het lang verwachte MedMij label officieel uitgereikt gekregen door Erik Gerritsen van het Ministerie van VWS. Daarmee is Asterisque de enige partij aan de DVZA (zorgaanbieders) kant die op dit moment kan voldoen aan de strenge technische en juridische eisen met betrekking tot het uitwisselen van persoonlijke medische gegevens.

MedMij zorgt ervoor dat iedereen die dat wil toegang krijgt tot zijn of haar eigen gezondheidsgegevens. Via MedMij kunnen gezondheidsgegevens veilig en probleemloos uitgewisseld worden. Dat kan van een zorgaanbieder met een MedMij label naar een PGO met MedMij label (persoonlijke gezondheidsomgeving) van een persoon en omgekeerd.

Deelnemen aan MedMij betekent meedoen met een afsprakenstelsel dat landelijk draagvlak heeft en waarin zowel technische standaarden als juridische richtlijnen opgenomen zijn. Deze set aan afspraken is essentieel voor het vertrouwen dat nodig is om de digitale uitwisseling van gezondheidsgegevens tussen patiënten en zorgverleners van de grond te krijgen.

De uitwisseling van medische gegevens tussen zorgverlener en patiënt stelt mensen in staat de regie over hun eigen gezondheid te nemen. Juiste informatie, voorzien van context en betekenis, ondersteunt zelfmanagement. Goed geïnformeerde, betrokken en meebeslissende patiënten dragen bij aan zinnige en betaalbare zorg.

 

 

Terug naar het overzicht