ASTERISQUE LANCEERT TOOL OM PATIENT THUIS TE BEHANDELEN

Betrouwbare en veilige videoverbinding voor behandelaar en patiënt

Patiënten van klinieken die werken met Asterisque kunnen al langer via een patiënten portaal informatie uit hun medische dossier bekijken en contact opnemen met behandelaren. De functie om een videogesprek tot stand te brengen tussen behandelaar en patiënt is deze week (versneld) beschikbaar gemaakt voor alle Asterisque gebruikers. Dit geeft artsen en behandelaren de mogelijkheid direct vanuit het EPD een videoconsult via een beveiligde en betrouwbare videoverbinding met de patiënt te starten.

Alles in het patiënten portaal binnen handbereik

Uw patiënten hebben soms te maken met beperkte mobiliteit. Momenteel kampen we met een situatie waarin heel Nederland geadviseerd wordt zo veel mogelijk thuis te blijven. De mogelijkheid om per video een behandelaar te spreken bespaart patiënten een reis naar de kliniek en levert minder besmettingsrisico op. Door videoconsulten in het EPD beschikbaar te stellen verandert er niets voor de werkwijze van de artsen en behandelaren. Afspraken worden uitgevoerd in het systeem en de behandelaar heeft tijdens het consult ook meteen de patiëntgegevens bij de hand. De reacties van behandelaren én patiënten die middels video conference behandeld worden zijn zeer positief.

Non-verbale communicatie in beeld

Een videoconsult brengt ook de non-verbale communicatie in beeld, waardoor bijvoorbeeld emoties van de patiënt beter af te lezen zijn door de behandelaar. Ook ziet de behandelaar de patiënt in zijn thuisomgeving en is de patiënt meer op zijn gemak waardoor de situatie goed beoordeeld kan worden. Niet elk consult is geschikt om per video te voeren, zoals een slecht nieuws gesprek of als er nog lichamelijk onderzoek gedaan moet worden. Een videoconsult kan wel zeer geschikt zijn als de behandelaar de cliënt al enige tijd behandelt en controle consulten nodig zijn.

Videoconsulten integreren in uw Asterisque omgeving

Bent u ook benieuwd of videoconsulten via veilige verbinding en AVG proof geïntegreerd kunnen worden in uw Asterisque omgeving?  Op dit moment is de applicatie beschikbaar in Chrome, Safari en Firefox. De kosten voor de videogesprekken via Asterisque worden per minuut berekend.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw accountmanager of projectmanager. 

Terug naar het overzicht