Asterisque-Connect

De MedMij-link voor zorginstellingen

Tegenwoordig moeten veel zorginstellingen hun aandacht verdelen. Aan de ene kant moeten ze zich focussen op het leveren van goede zorg, maar aan de andere kant moeten ze ook ervoor zorgen dat ze voldoen aan de MedMij standaard. Het voldoen aan deze nieuwe standaard is niet altijd even gemakkelijk, maar daar wil Asterisque iets aan veranderen. Door gebruik te maken van ‘Asterisque-Connect’ hoeft een zorginstelling zich geen zorgen te maken over de veilige uitwisseling van patiëntgegevens volgens de MedMij standaard.

In principe speelt de connector de rol van vertaler tussen een EPD en MedMij. De werkwijze is simpel; er komt aan de ene kant informatie binnen (Bijvoorbeeld vanuit het EPD), de connector zorgt dat de informatie voldoet aan de MedMij standaard en stuurt het de andere kant er uit naar het PGO. Zowel patiënt als zorginstelling kan gerustgesteld zijn dat de gegevens op een veilige manier worden uitgewisseld aangezien Asterisque-Connect is goedgekeurd door Nictiz, VZVZ en MedMij.

Asterisque heeft sinds haar oorsprong de ambitie om de zorg eenvoudiger te maken met als gevolg dat we ons meer kunnen focussen op het leveren van kwalitatief goede zorg. Dat is een lastig doel om te bereiken, maar niet onmogelijk. Asterisque-Connect is een van de vele stappen om deze ambitie te vervullen.

Tags

Terug naar het overzicht