Asterisque EPD in de GGZ

Bij alles wat we doen staat onze bedrijfsfilosofie voorop: De zorg ontlasten door een EPD te leveren dat de zorgaanbieder op de eerste plaats zet. Hierbij is het dus belangrijk om te luisteren naar wat onze klanten over ons te zeggen hebben, aangezien zij voorop staan. Zo weten wij of we op de juiste koers zitten.

In dit interview vroegen we aan Jos Heuvelmans, directeur bij MiCare Health, om zijn ervaringen met ons EPD te delen.

         

 

“Ik heb in het verleden met andere EPD’s gewerkt en vergeleken daarmee zijn mijn ervaringen met Asterisque over het algemeen zeer goed. Toentertijd was ik jammer genoeg nog niet bekend met Asterisque wat ertoe leidde dat ik mindere keuzes heb moeten maken op het gebied van EPD’s.

Het is gebruikersvriendelijk en gemakkelijk, iets wat vaak wordt teruggekoppeld door de behandelaren en iedereen die binnen het bedrijf met het EPD werkt. Doordat het zoveel mogelijkheden heeft duurt het langer om te leren hoe je het gebruikt, vooral omdat er zoveel tools in zitten die er zijn om je te helpen. In andere woorden: in het begin moet je als gebruiker buiten je comfort-zone stappen omdat je in principe alles kan doen binnen het EPD.

Op het moment dat een gebruiker dus gewend raakt aan het gebruiken van het EPD voor alle mogelijke werkzaamheden, komt er nog een voordeel naar boven. Alle gegevens zijn veilig opgeslagen tot het punt dat als ons gebouw in brand vliegt wij in principe morgen verder kunnen met onze werkzaamheden. Dit komt omdat de gegevens niet in een lokale omgeving zijn opgeslagen, dus men hoeft zich geen zorgen te maken over het maken van back-ups.

Het grootste verschil met andere EPD’s is dat je het totaalpakket aanschaft, inclusief alle ontwikkelde functies en updates. Zodra een nieuwe functie wordt ontwikkeld voor klant A kunnen klant B t/m Z er ook gebruik van maken.”

We willen Jos Heuvelmans en MiCare bedanken voor deze feedback. Het is voor ons vooral belangrijk dat onze gebruikers inzien dat hun gebruiksgemak voorop staat wanneer zij gebruik maken van Asterisque EPD. Vandaar dat dit interview niet de laatste zal zijn aangezien wij altijd benieuwd zijn naar wat onze gebruikers denken.

Terug naar het overzicht