Asterisque ontwikkelt unieke zelfmanagement-software voor patiënten

Patiënt kan eigen gezondheidsdossier beheren en behandelproces sturen

Businessman icon pushing button cloud lock

Wijchen 10 februari 2015 – Asterisque, leverancier van zorgsoftware op basis van cloud-technologie, heeft een oplossing ontwikkeld waarmee patiënten hun eigen dossier volledig zelf kunnen beheren, terwijl ze daarnaast ook hun behandeling en genezingsproces kunnen volgen en gedeeltelijk zelf managen. De nieuwe zelfmanagement-software – Persoonlijk GezondheidsDossier (PGD) – is voor de patiënt op elk gewenst moment via PC, laptop, tablet en smartphone toegankelijk. Daarnaast is het volledig geïntegreerd met het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) van de behandelaar.

Het nieuwe Asterisque Persoonlijk GezondheidsDossier is de eerste software oplossing in Nederland waarin de koppeling met het behandeltraject en de behandelaar volledig is geïntegreerd. Speciaal voor de zorgaanbieders die nog niet werken met de EPD software van Asterisque is een koppeling eenvoudig en snel gemaakt. Onlangs heeft Asterisque het eerste PGD traject met succes afgerond in de specialistische revalidatiezorg.

Met het Asterisque PGD beschikt de patiënt over zijn eigen gezondheidsdossier, van waaruit hij zijn persoonlijke en medische informatie beschikbaar kan stellen voor de behandelaar. Met een PC of mobiel device kan hij via een beveiligde inlog procedure op ieder moment zijn eigen gegevens oproepen en waar nodig bijwerken. Ook kan hij zelf afspraken maken met de behandelaar en vooraf vragenlijsten invullen. Tijdens de behandeling ziet de patiënt wat de voortgang is van zijn genezingsproces . Eventuele oefeningen krijgt hij automatisch toegewezen en hij kan zijn bevindingen bijhouden in zijn dossier.  Als er dan nog vragen zijn, kan hij via de chatfunctie of een videoconference live communiceren met zijn behandelaar.

Het Persoonlijk GezondheidsDossier van Asterisque is zeer gebruiksvriendelijk en biedt de patiënt meer flexibiliteit, persoonlijke aandacht en communicatie in begrijpelijke taal. Patiënten weten dus waar ze aan toe zijn met betrekking tot hun behandeling en het genezingsproces. Ze hebben de mogelijkheid gehoord te worden en mee te beslissen over hun behandeling (shared decision making).

Marcel Collombon, oprichter en directeur Asterisque zegt over de nieuwe cloud-oplossing voor patiënten: “Asterisque gelooft in het eenvoudig maken van de zorgadministratie voor iedereen, dus niet alleen voor de zorgverleners, maar juist ook voor de patiënten zelf. Het Persoonlijk GezondheidsDossier verhoogt de zelfredzaamheid en biedt patiënten de mogelijkheid om hun eigen zorgproces waar mogelijk zelf te managen. Zo kunnen patiënten zelf bepalen welke gegevens zij wel of niet willen delen. Het komt er op neer dat de geconsumeerde zorg voor de patiënt volledig transparant wordt. De volgende stap zal zijn dat het PGD wordt uitgebreid met zelfrevalidatie eHealth-programma’s. De benodigde

Vraag vandaag nog een informatiepakket aan

CONTACT INFORMATIE

  • 085-0200001
  • info@asterisque.nl
  • CBS-weg 15 6412 EX Heerlen
  • Bij het verzenden van dit formulier ga ik akkoord met de verwerking van mijn gegevens door Asterisque zoals beschreven in het privacybeleid van Asterisque.