Asterisque is NEN 7510 gecertificeerd

Asterisque is NEN 7510 gecertificeerd.

Dit jaar heeft Asterisque een audit gehad voor de NEN 7510. Hieruit is naar voren gekomen dat Asterisque ruimschoots voldoet aan de NEN 7510 norm. Deze norm wordt voorgeschreven vanuit VECOZO en is van belang voor de informatie beveiliging van de software. Zeker gezien de ontwikkelingen waarbij de zorg steeds vaker geconfronteerd wordt met beveiligings inbreuken en hackers, is het van belang om alles wat mogelijk is uit te voeren om de gegevens te beveiligen. De informatie beveiligingsnorm NEN 7510 schrijft een flink aantal zaken voor waarbij je de risico’s verlaagt om slachtoffer te worden van beveiligings inbreuken. In de zorg gaan we om met zeer gevoelige informatie van patienten en we kunnen het ons niet veroorloven om hierin concessies te doen. De informatie moet veilig zijn en betrouwbaar. Als u met Asterisque werkt, kunt u dat aan uw clienten bevestigen. Uw ICT is NEN 7510 proof. Dat is niet de enige test voor informatie beveiliging, maar in het algemeen wel de meest voorgeschreven norm binnen de zorg. Asterisque laat ook jaarlijks een zogenoemde “PENtest” uitvoeren. Hierbij gaat een ervaren hacker de beveiligingsrisico’s in kaart brengen. Dit is een betrouwbare manier om je software ook in de praktijk te testen op kwetsbaarheden. De uitkomsten van de “PENtest” worden verwerkt in de nieuwe release en op deze wijze werkt Asterisque aan een continu verbeteringsproces wat de zekerheid geeft voor betrouwbare software voor u.

Veilige software is alleen veilig als deze ook veilig gebruikt wordt. Dus de gebruiker is dan ook een belangrijke factor om uw bedrijf op informatie beveiliging goed in te richten. Mocht u hierin advies willen, dan kunt u ook bij ons terecht. Wij kunnen u ondersteunen in alle vragen die u heeft in de informatie beveiliging voor uw ICT traject. Binnen kort kunt u ook lezen over de ISO Norm 27001 van Asterisque.

Vraag vandaag nog een informatiepakket aan

CONTACT INFORMATIE

  • 085-0200001
  • info@asterisque.nl
  • CBS-weg 15 6412 EX Heerlen
  • Bij het verzenden van dit formulier ga ik akkoord met de verwerking van mijn gegevens door Asterisque zoals beschreven in het privacybeleid van Asterisque.