ASTERISQUE EN DE BASISGEGEVENSSET ZORG

In 2015 is de Basisgegevensset Zorg (BgZ) ontwikkeld door de acht UMC’s en Nictiz. De BgZ is gebaseerd op de zorginformatiebouwstenenen (zibs), deze zijn ontwikkeld in het programma Registratie aan de bron. De BgZ wordt ook erkent door belangrijke programma’s in de zorg zoals MedMij, VIPP 1 & 2, Medicatieproces 9.0 en Patiënt Connect van GGZ Nederland (Smeele, 2018).

De Basisgegevensset Zorg is de minimale set van patiëntgegevens die specialisme, ziektebeeld en beroepsgroep overstijgend relevant is en die van belang is voor de continuïteit van zorg. De Basisgegevensset Zorg is gedefinieerd met behulp van zorginformatiebouwstenen. De gegevens kunnen door betrokkenen in het zorgproces eenduidig worden vastgelegd, onderling gedeeld en hergebruikt (Registratie aan de bron, 2018).


Wij willen met trots mededelen dat wij de BgZ ook implementeren in Asterisque. In Asterisque is er een EPD ontwikkeld om aan de standaarden te voldoen die vanuit de Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn opgelegd voor de zorg. In het EPD wordt ook gebruik gemaakt van de zorginformatiebouwstenen. Wij hebben ervoor gekozen om alle zorginformatiebouwstenen beschikbaar te maken in ons pakket, en dan wel onder de naam BGZ formulier. Het doel van het BGZ formulier is om alle informatie die in de rest van de formulieren/ vragenlijsten/metingen worden uitgevraagd, op te slaan op een centrale plek. Deze centrale plek is dus het BGZ formulier. Middels de BGZ link vraagtype wordt alle informatie die in andere formulieren wordt vastgelegd, doorgezet naar het BGZ formulier. Middels het BGZ formulier hoeft er maar 1 standaard formulier beschikbaar te worden gesteld voor de patiënt om zijn/haar gegevens in te zien.

 


Figuur 1: Registratie aan de bron. (2018, 14 augustus). De Basisgegevensset Zorg [Foto]. Geraadpleegd op 3 oktober 2018, van https://www.registratieaandebron.nl/alles-over-de-bgz/de-basisgegevensset-zorg (Registratie aan de bron)
Smeele, F. (2018, 19 januari). Basisgegevensset Zorg wordt de standaard – Nictiz. Geraadpleegd op 3 oktober 2018, van https://www.nictiz.nl/nieuws/basisgegevensset-zorg-wordt-de-standaard/
Registratie aan de bron. (2018, 14 augustus). De Basisgegevensset Zorg. Geraadpleegd op 3 oktober 2018, van https://www.registratieaandebron.nl/alles-over-de-bgz/de-basisgegevensset-zorg
Registratie aan de bron. (2018, 14 augustus). De Basisgegevensset Zorg [Foto]. Geraadpleegd op 3 oktober 2018, van https://www.registratieaandebron.nl/alles-over-de-bgz/de-basisgegevensset-zorg (Registratie aan de bron)

Vraag vandaag nog een informatiepakket aan

CONTACT INFORMATIE

  • 085-0200001
  • info@asterisque.nl
  • CBS-weg 15 6412 EX Heerlen
  • Bij het verzenden van dit formulier ga ik akkoord met de verwerking van mijn gegevens door Asterisque zoals beschreven in het privacybeleid van Asterisque.